donderdag 13 februari 2020

Peiling: Zelenski en Dienaar van het Volk genieten nog altijd ruime steun onder bevolking

President Volodimir Zelenski heeft nog altijd het vertrouwen van 49 procent van de bevolking, terwijl zijn partij Dienaar van het Volk het vertrouwen geniet van 43,2 procent. Dat blijkt uit een opiniepeiling van de Sociologische Federatie Oekraïne. Zelenski kreeg bij de presidentsverkiezingen nog het vertrouwen van 73 procent. Nu vertrouwt 39 procent hem niet (meer).

Parlementsvoorzitter Dmitro Razoemkov mag rekenen op de steun van 36 procent, terwijl 63 procent niets van hem moet hebben. Het parlement als geheel, gedomineerd door een meerderheid van Dienaar van het Volk, doet het volgens 22 procent goed en 69 procent vindt juist van niet. Premier Oleksiej Hontsjaroek, ook al van Dienaar van het Volk, ondervindt nauwelijks steun onder de bevolking, want slechts 13 procent vindt dat hij het goed doet en 69 procent heeft zelfs geen vertrouwen in hem.

Dienaar van het Volk is met 43,2 procent nog altijd verreweg de populairste partij. Het pro-Russische Oppositieplatform/Voor het Leven komt uit op 11,9 procent, gevolgd door Europese Solidariteit van oud-president Petro Porosjenko met 10,1 procent en de Moederlandpartij van Joelia Timosjenko met 9,2 procent. Alle andere partijen blijven in deze peiling onder de kiesdrempel van 4 procent.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: