zondag 14 januari 2018

Opnieuw gewonden bij aanvallen van rebellen

Twee Oekraïense soldaten zijn vrijdag gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Er waren die dag tien aanvallen, in het bijzonder op de versterkte legerposities bij het dorp Trojtske in de provincie Loehansk. Hier schoten de rebellen 's avonds twee uur lang met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, pantserwagens en zelfs luchtdoelgeschut op de soldaten.

Ook de soldaten bij het dorp Loehanske kregen het die avond zwaar te verduren. Zij werden ook meer dan twee uur, met korte tussenpozen, onder vuur genomen met onder meer 82 millimeter mortieren. In de provincie Donetsk kregen de versterkte legerposities bij de dorpen Vodiane en Sjirokine 120 millimeter mortiergranaten op zich afgevuurd.

Gisteren vielen de rebellen het leger zesmaal aan, met opnieuw een gewonde aan Oekraïense zijde. Het ging onder meer om aanvallen met 82 millimeter mortieren op de soldaten bij het dorp Novoloehanske, terwijl de versterkte legerposities bij het dorp Vodiane bijna een uur lang werden bestookt met 122 millimeter artillerie, 120 millimeter mortieren en granaatwerpers. De soldaten bij het dorp Pavlopil en de kolenmijn Boetivka werden aangevallen met 120 millimeter mortieren.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: