zaterdag 20 januari 2018

Mazelen eist dit jaar al acht levens in Oekraïne

Foto: YouTube
De mazelenepidemie heeft inmiddels acht levens geëist. Gisteren nog overleed een niet ingeënt kind als gevolg van complicaties bij deze zeer besmettelijke ziekte. Afgelopen woensdag meldde het ministerie van Volksgezondheid dat er in de eerste twee weken van dit jaar al 1.285 gevallen van mazelen waren geregistreerd, waarvan 856 kinderen. Over het hele jaar gerekend waren er in 2017 4.782 ziektegevallen. Toen overleden vijf mensen aan complicaties als een longontsteking. Drie daarvan waren kinderen.

Minister Oelana Soeproen spreekt van ''een tragedie, omdat er mensen sterven aan ziektes die simpel met een vaccinatie te voorkomen zijn''. Veel kinderen zijn in de afgelopen jaren niet ingeënt tegen veel voorkomende (kinder)ziektes nadat enkele sterfgevallen door de bevolking werden toegeschreven aan een recente inenting.

De wereldgezondheidsorganisatie WHO liet deze week al weten dat afgelopen jaar weliswaar tweemaal zoveel kinderen zijn ingeënt als in de jaren ervoor, maar dat nog wel een grote inhaalslag nodig is in Oekraïne.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: