zondag 14 januari 2018

Georgische tv-zender brengt Porosjenko in opspraak

Foto: officiële website Porosjenko.
De Georgische tv-zender Rustavi2 heeft een brief van 3 februari 2007 naar buiten gebracht waarin de huidige Oekraïense president Petro Porosjenko toestemming vraagt aan de Russische veiligheidsdienst FSB om naar het buurland af te reizen. Porosjenko zou daar niet welkom zijn geweest omdat hij de Oranjerevolutie van 2004 had gesteund.

In de gisteren gepubliceerde brief meldt de Oekraïner dat hij niets zal doen wat tegen de Russische belangen indruist en dat hij één van de oprichters was geweest van de pro-Russische Partij van de Regio's van de latere president Viktor Janoekovitsj. Porosjenko zou naar Rusland willen omdat zijn zoon in Sint Petersburg zou gaan trouwen.

In een reactie op de publicatie van de brief zegt de administratie van president Porosjenko dat duidelijk sprake is van een vervalsing door de Russische veiligheidsdiensten, bedoeld om hem in diskrediet te brengen. In de eerste plaats omdat Oleksi Porosjenko niet in 2007 trouwde, maar pas in september 2013. De Georgische zender Rustavi2 is overigens op de hand van Micheil Saakasjvili, inmiddels verklaard tegenstander van zijn voormalige studiegenoot en vriend Porosjenko.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: