woensdag 24 januari 2018

Dag zonder geweld, Oekraïne vermoedt opzetje

Er is gisteren geen enkel schot gelost in Oost-Oekraïne. Een uitzonderlijke situatie die de autoriteiten de kans bood om kapotte infrastructuur te herstellen en mijnopruimers er op uit te sturen. Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken plaatst echter wel een kanttekening bij de goede bedoelingen van Rusland en de door het buurland aangestuurde rebellen, want niet toevallig valt het uitblijven van de dagelijkse aanvallen op het leger samen met de komst van Kurt Volker, de speciale Amerikaanse gezant voor Oost-Oekraìne.

''Rusland probeert ons voor de gek te houden'', meent woordvoerster Mariana Betsa van het ministerie. Volker sprak gisteren met president Petro Porosjenko over de situatie in de Donbas, in het bijzonder of het het nog gaat lukken om een vredeskorps van de Verenigde Naties te sturen en over de vrijlating van nog meer gevangenen door zowel Oekraïne als de separatisten. Vrijdag overlegt Volker in Dubai over dezelfde onderwerpen met Vladislav Soerkov, de speciale Russische gezant voor Oost-Oekraïne.

Bron: Unian
A complete ceasefire gives Ukrainians more opportunities to restore the destroyed infrastructure, establish transport links and continue demining works in the area.

Read more on UNIAN: https://www.unian.info/war/2362427-no-shots-fired-in-donbas-over-past-24-hrs-ato-hq.html

Geen opmerkingen: