zaterdag 10 maart 2012

UEFA Events: 'Oekraïne speelt met vuur'

Het Engelse team zou weleens voor halflege stadions kunnen spelen tijdens het EK voetbal komende zomer. Doorgaans wordt het team bij grote toernooien vergezeld van een groot legioen van voetbalfans en wordt er gevochten om de toegangskaartjes voor de wedstrijden. Daarvan is nu geen sprake. Dat heeft alles te maken met de hotelprijzen in Donetsk, waar Engeland op 11 juni tegen Frankrijk speelt en later ook nog tegen Oekraïne. In de hoofdstad Kiev speelt Engeland tegen Zweden.

Volgens de krant Daily Telegraph kost een één-sterrenhotel in Donetsk straks 1200 euro per persoon per nacht en zelfs pensions rekenen nog altijd een kleine 300 euro voor een overnachting. Een kamer in het hotel Ibis in Kiev kost normaal gesproken 60 euro, maar nu worden daar hotelkamers aangeboden voor 660 euro als Engeland op 15 juni tegen Zweden speelt.

De UEFA heeft al vaker haar bezorgdheid uitgesproken over de hotelprijzen tijdens het toernooi in de Oekraïense speelsteden. David Taylor van UEFA Events constateert nu dat de prijzen van de vliegreizen in orde zijn, maar dat de verblijfskosten ''ronduit zorgelijk'' zijn. "Oekraïne speelt met vuur. Natuurlijk wil iedereen een graantje meepikken van het toernooi, maar je kunt het ook te gek maken. Soms worden belachelijk hoge prijzen gerekend. Het probleem is dat er eigenlijk geen middenklasse-hotels beschikbaar zijn"

De Engelse voetbalfans worden er in ieder geval door afgeschrikt. Voor de wedstrijd tegen Frankrijk zijn nog maar 7.500 kaarten verkocht en voor die tegen Zweden 9.000. Ook de Franse voetbalbond heeft tot nu toe weinig kaarten verkocht voor de wedstrijd tegen Engeland. Taylor: "Het is een enorm stadion, daar in Donetsk, en de kans bestaat dat het straks maar voor de helft gevuld is."

Ook de hotels kunnen nog op de koffie komen. "Als straks blijkt dat er veel lege kamers zijn vanwege de veel te hoge prijzen, dan kan het weleens te laat zijn om mensen alsnog met lagere prijzen te lokken, omdat die inmiddels hebben besloten dat ze niet zullen gaan."

Bron: Eurosport

Geen opmerkingen: