vrijdag 9 maart 2012

'Leraren Ternopil gedwongen lid Partij van Regio's'

Leraren in de regio Ternopil worden gedwongen lid te worden van de Partij van de Regio's, op straffe van ontslag. Dat meldt de krant Express. De scholen zouden opdracht hebben gekregen van regionaal onderwijsdirecteur Ivan Zaporozjan om ieder tenminste vijf leraren partijlid te laten worden. Leraren beklaagden zich bij de krant dat ze elke week op het matje worden geroepen door iemand van de overheid die ze vertelt dat ze toch echt de regeringspartij moeten steunen.

De kwestie werd in het regionaal bestuur aangekaart door Stepan Barna die een brief voorlas van hoofdredacteur Olga Polisjsjoek van Express. Barna had gouverneur Valentin Goptjan om opheldering willen vragen, maar die verliet voortijdig het gebouw.

Hij wilde echter wel een verslaggever van ZIK te woord staan. "Ik wil graag de namen van de mensen waarvan wordt gezegd dat ze druk uitoefenen op leraren om lid te worden van de Partij van de Regio's", liet hij weten. Volgens Goptjan is het helemaal niet nodig om leraren onder druk te zetten om lid te worden van de Partij van de Regio's. "Er melden zich steeds meer mensen aan bij de partij, vooral jongeren."

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: