donderdag 22 maart 2012

Stadsbestuur Kiev wil tentenkamp bij rechtbank gedogen tijdens EK

Aanhangers van Joelia Timosjenko zijn van plan gedurende het EK-voetbal een tentenkamp op te zetten bij de rechtbank in de wijk Pesjerski van de hoofdstad Kiev, die de oud-premier in oktober tot zeven jaar gevangenisstraf werd veroordeeld. Ze kunnen dat ongehinderd doen, want het stadsbestuur laat het geworden.

 "We hebben wel de juridische mogelijkheden toe, want in feite is illegaal kamperen niet toegestaan. Dat wil niet zeggen dat we met geweld gaan ingrijpen. Tenslotte leven we in een democratie", aldus stadsdirecteur Oleksandr Popov.

Volgens Popov zijn er gesprekken gaande met Timosjenko's Moederlandpartij over het ophanden zijnde tentenkamp. Het stadsbestuur wil liever geen tentenkamp uit protest tegen Timosjenko's gevangenschap, althans niet bij de rechtbank. "Maar als we dit niet kunnen voorkomen, dan willen we in ieder geval dat de organisatoren zorgen voor goede sanitaire voorzieningen." De Moederlandpartij gaf eerder al te kennen dat het stadsbestuur weleens een muur zou kunnen bouwen om het tentenkamp op de Chresjatikstraat tijdens het EK aan het zicht te onttrekken.

 Er staan daar al sinds augustus vorig jaar enkele tenten. Daar zijn borden aan opgehangen met de tekst dat het ontmoetingsruimtes van parlementsleden zijn, waar de autoriteiten van af moeten blijven.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: