dinsdag 20 maart 2012

Oppositie verspeelt z'n kans in Oboekiv

De gang van zaken rond de burgemeestersverkiezing in Oboekiv, een plaats in de buurt van de hoofstad Kiev, moet de oppositie ongerust maken. Sergei Bondarsjoek van Ons Oekraïne is het zeker, aangezien de oppositiepartijen niet in staat bleken om het eens te worden over een gezamenlijke kandidaat.

De partij Oedar (van bokser Vitali Klitsjko) kwam met Anatoli Sjafarenko als kandidaat, maar die vond geen genade in de ogen van de andere oppositiepartijen. Zodoende ging de overwinning naar de kandidaat van de Partij van de Regio's. De kandidaten van de Moederlandpartij en Oedar kregen samen meer stemmen dan de uiteindelijke winnaar. Door de uitzonderlijk lage opkomst van de kiezers kreeg die slechts 4.500 stemmen, op een inwonertal van 40.000.

Het is een slecht voorteken dat het de oppositie niet lukte om het eens te worden over een gezamenlijke kandidaat, aldus Bondarsjoek. De oppositiepartijen praten al geruime tijd over het vormen van een gezamenlijke lijst voor de komende parlementsverkiezingen. De gang van zaken in Oboekiv voorspelt weinig goeds.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: