vrijdag 23 maart 2012

'Oproep maffiabazen om verkrachters aan te pakken'

De Oekraïense maffiabazen hebben hun bendeleden die in de gevangenis zitten opgedragen om het leven van de drie verkrachters van de 18-jarige Oksana Makar tot een hel te maken. Zij willen niet dat de jonge mannen hun straf ontlopen, zoals het er aanvankelijk naar uitzag. Dat meldt de Turkse internetkrant Hürriyet.

De drie verkrachtten het meisje, probeerden haar te vermoorden door haar met een stroomkabel te wurgen. Ze brachten haar vervolgens naar een bouwplaats, waar ze haar in brand staken. Dat mislukte doordat een voorbijganger de politie waarschuwde. Het meisje liep aanzienlijke brandwonden op, waardoor ze een arm en beide benen moet missen. Ze is er nog altijd slecht aan toe, de artsen dichten haar weinig overlevingskans toe.

Twee van de drie daders gingen aanvankelijk vrijuit, omdat het om zoons ging van vooraanstaande inwoners van de stad Mikolajiv in het zuiden van Oekraïne. Na straatprotesten in Mikolajiv en onder meer Odessa greep president Viktor Janoekovitsj persoonlijk in. Hij liet de jonge mannen van 21 en 23 jaar alsnog oppakken. Eén van hen is de zoon van een officier van justitie.

Bron: Hürriyjet Daily News

Geen opmerkingen: