zondag 11 maart 2012

Ook Europese Hof krijgt Timosjenko niet uit cel

Mocht het Europese Hof voor de Mensenrechten besluiten dat oud-premier Joelia Timosjenko onjuist door de Oekraïense rechter tot zeven jaar cel wegens machtsmisbruik is veroordeeld, dan moet dit oordeel worden opgevolgd. Tot deze conclusie komt procureur-generaal Renat Koezmin van het Openbaar Ministerie. In een interview met de BBC zegt Koezmin dat er niets anders op zit.

Tegelijkertijd gaf Koezmin aan dat er alweer tien nieuwe aanklachten tegen Timosjenko liggen. Opnieuw wegens machtsmisbruik in haar periode als premier, maar ook wegens belastingontduiking zowel als privépersoon en als directeur van een energiebedrijf. Verder wordt zij er van verdacht betrokken te zijn van de moord op Jevgen Sjsjerban en zijn gezin in de jaren '90. "We hebben bewijzen dat de moordenaars werden betaald door ondernemingen die werden geleid door Joelia Timosjenko en Pavlo Lazarenko'', aldus Koezmin.

Hetgeen betekent dat, ook al wordt Timosjenko door het Europese Hof vrijgepleit vanwege één kwestie, er talloze nieuwe zaken op de plank liggen om haar nog geruime tijd achter slot en grendel te houden.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: