zondag 25 maart 2012

Goedkoop overnachten in tentenkamp Kiev

Voetbalfans die tijdens het EK wedstrijden bezoeken in Kiev kunnen voor 25 tot 30 euro per dag terecht in het tentenkamp Litvinovka. Dit kamp wordt opgezet in Visjgorod, op zo'n 35 kilometer van de Oekraïense hoofdstad. Er zijn ook nog plannen voor een camping voor mensen die zelf een tent meebrengen. De organisatoren van het tentenkamp willen ruim 3.000 voetbalfans kunnen huisvesten. Er wordt gezorgd voor goede sanitaire voorzieningen met toiletten en douches.

Een overnachting in een tweepersoons tent kost 30 euro per persoon, bij vijf overnachtingen hoeft zelfs maar 25 euro betaald te worden. Met z'n tweëen in een tent kost 40 euro (of 34, bij vijf overnachtingen), een vierpersoons tent 76 euro (of 65). Er worden 600 tweepersoons tenten opgezet, 100 vierpersoons en 500 voor zes personen.

De wedstrijden zijn op tv-schermen te volgen, er is wifi-toegang, er zijn sportactiviteiten, maaltijden in een restaurant voor 500 personen en vier cafés. Het personeel spreekt Engels. De organisatoren van het tentenkamp Litvinovka zorgen voor vervoer van en naar het vliegveld, het centraal station in de hoofdstad en het metrostation Gerovjiv Dnipra, zodat de voetbalfans van daar naar het Olympisch Stadion kunnen.

In Kiev worden poulewedstrijden gespeeld van Oekraïne, Zweden, Engeland en Frankrijk. Later zijn er kwartfinales, een halve finale en uiteindelijk, op 2 juli, de finale van het Europees kampioenschap.

Bron: Euro2012

Geen opmerkingen: