donderdag 15 maart 2012

Advocaat Timosjenko: 'Aanvoer medische apparatuur is slechts show'

Van het afleveren van medische apparatuur bij de Kasjanivska-gevangenis wordt een ware show gemaakt, om aan te tonen dat alles in het werk wordt gesteld om oud-premier Joelia Timosjenko een goede behandeling te geven. Morgen worden er veel journalisten verwacht in Charkiv. Voor de draaiende camera's wil de gevangenisdirectie een goede beurt maken, betoogde Timosjenko's advocaat Sergei Vlasenko na een bezoek aan de gevangenis. "Ze zijn in alle haast het hekwerk rond de gevangenis aan het schoonmaken en schilderen."

Volgens Vlasenko wordt de medische apparatuur weggehaald uit ziekenhuizen in de buurt. Hij noemt het ''een provocatie'' van de regering die zich niets aantrekt van het advies van de Duitse artsen die Timosjenko hebben onderzocht en adviseren om haar buiten de gevangenis te behandelen. Vlasenko gaat er vanuit dat de medische apparatuur niet daadwerkelijk wordt gebruikt en naar de ziekenhuizen terug gaat zo gauw de journalisten weer zijn vertrokken.

Hij baseert dat op de gang van zaken tot nu toe, waarbij Timosjenko niet wordt behandeld voor haar rugklachten en ook al drie weken geen pijnstillers heeft gekregen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: