donderdag 29 maart 2012

Slachtoffer verkrachting Mikolajiv overleden

De 18-jarige Oksana Maker is overleden. Het slachtoffer van verkrachting werd door de daders vreselijk werd toegetakeld en vervolgens op een afgelegen bouwplaats in brand gestoken. Vanwege de vele brandwonden, waardoor direct al een arm en beide benen geamputeerd moesten, was haar toestand sinds begin maart steeds kritiek. Haar overlijden is donderdagmorgen bevestigd door chef-arts Emil Fistal van het Brandwondencentrum Donetsk, waar zij op 16 maart werd opgenomen.

De verkrachting en de daaropvolgende mishandeling van Makar had precies drie weken voor haar dood plaats in de stad Mikolajiv. De kwestie zorgde voor veel beroering, met name in het zuiden van het land. Dat kwam vooral omdat twee van de drie daders al snel op vrije voeten kwamen. De twee, zoons van vooraanstaande inwoners van Mikolajiv, werden als getuigen aangemerkt en niet als daders.

Nadat de bevolking in Mikolajiv, maar ook in onder meer Odessa, de straat op ging en eiste dat de daders gestraft zouden worden, bemoeide ook president Viktor Janoekovitsj zich er persoonlijk mee. Het drietal zit nu vast in de hoofdstad Kiev.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: