donderdag 8 maart 2012

'In Donetsk wel betaalbare hotels tijdens EK'

De hotels in Donetsk zijn niet van plan hun prijzen te verhogen in de aanloop naar het EK voetbal van komende zomer. Burgemeester Oleksandr Loekjansjenko zei dit in een reactie op eerdere kritiek van de UEFO op de fors hogere hotelprijzen in met name de Oekraïense hoofdstad Kiev. Loekjansenko voegde er aan toe dat TUI Travel twee jaar geleden al de contracten met hotels in Donetsk heeft afgesloten. TUI is door de Europese voetbalbond aangewezen als de officiële touroperator van het toernooi.

Operationeel directeur Maritn Kallen van de UEFA noemde het onlangs ''een belangrijke uitdaging'' om niet alleen voldoende hotelaccommodatie te bieden, maar dat die ook betaalbaar dient te zijn. Hij sprak daarbij over ''onredelijk hoge prijzen''. Van regeringswege is er inmiddels bij de hoteleigenaren in de vier Oekraïense speelsteden op aangedrongen om betaalbare kamers aan te bieden, zodat het EK zoveel mogelijk toeschouwers trekt.

Volgens burgemeester Loekjansjenko lukt het het stadsbestuur van Donetsk om zoveel mogelijk voorzieningen voor het EK straks in gebruik te houden. Eén van de vijf extra parkeerplaatsen maakt na het toernooi plaats voor nieuwbouw van een regionaal kunstmuseum, de overige vier blijven in gebruik. Ook de camping voor voetbalfans blijft in gebruik en het met allerlei voorzieningen ingerichte supportersgebied wordt een evenemententerrein.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: