donderdag 20 juni 2024

Stad Zaporizja krijgt een ondergrondse school

De stad Zaporizja krijgt een eerste ondergrondse school waar tegelijkertijd 500 kinderen veilig de lessen kunnen volgen en omdat in 'ploegen' les wordt gegeven kan zelfs het dubbele aantal er terecht. Het is de bedoeling dat de school aan het begin van het nieuwe schooljaar op 1 september in gebruik wordt genomen.

Het wordt de zesde ondergrondse school in de provincie Zaporizja. Begin april kwam de eerste ondergrondse school in Oekraïne gereed, in de stad Charkiv. Daar krijgen 900 scholieren veilig les.
De school in Zaporizja wordt onderdeel van het Sitsjovii Collegium dat bekend staat een van de beste scholen in de regio. Er gaan nu bijna 400 kinderen naar deze school, waarvan de helft digitaal de lessen volgt omdat er nu geen bescherming aanwezig is tegen Russische aanvallen. 

'We zijn erg blij dat de overheid ons helpt en kinderen de mogelijkheid biedt om veilig naar school te gaan', zei schooldirecteur Valentina Jershova bij het officiële startsein voor de bouw van de ondergrondse school. Het stadsbestuur van Zaporizja wil voor elkaar zien te krijgen dat 50.000 leerlingen veilig aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. 

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: stadsbestuur Zaporizja

Geen opmerkingen: