donderdag 13 juni 2024

'Elke dag bijna 1.000 Russen gedood in Charkiv'

Het Russische leger heeft in mei grote verliezen geleden in de provincie Charkiv. Dat heeft een NAVO-functionaris gezegd tegen de nieuwssite European Pravda. Er zouden elke dag tegen de 1.000 Russische soldaten zijn omgekomen. 'Astronomische aantallen', aldus de official waarvan de naam niet wordt genoemd.

Veel heeft deze bloedige strijd de Russen niet opgeleverd, want een maand na het begin van het offensief in het noorden van de provincie Charkiv zijn ze er nog altijd niet in geslaagd om een bufferzone te creëren langs de grens, zoals president Vladimir Poetin eerder wel beweerde.

De situatie is gestabiliseerd na een Oekraïens tegenoffensief en het Russische leger heeft geen aaneengesloten gebied onder controle. 'Daarom kunnen we aannemen dat Rusland hier ook op de langere termijn weinig kan uitrichten', aldus de NAVO-functionaris. 

Dat is ook de conclusie van generaal Charles Brown, die de leiding heeft over de Amerikaanse generale staf. Hij zei vandaag na afloop van een nieuwe Ramstein-conferentie dat de toestemming die Oekraïne heeft gekregen om militaire doelen net over de Russische grens 'heel erg gaat helpen om de Oekraïners terrein terug te gaan veroveren'.

Bron: European Pravda

    1 opmerking:

    Anoniem zei

    Het grootste leger ter wereld maar tevens met de meeste idioten kunnen er niet inslagen om Oekraïne op de knie te krijgen.