donderdag 27 juni 2024

30.000 'nieuwe' Russen wacht het front in Oekraïne

Meer dan 30.000 nieuwe Russen zijn door de autoriteiten opgepakt en moeten het leger in. Al een derde daarvan zou inmiddels naar Oekraïne gestuurd om daar te vechten. Het hoofd van de Russische Onderzoekscommissie Alexander Bastrikin doet niet geheimzinnig over wat de mannen te wachten staat die recent een Russisch paspoort hebben gekregen, maar die niet van plan waren om het leger in te gaan.

'Volgens onze Grondwet wacht ook nieuwe Russische staatsburgers de dienstplicht. Als ze daar niet aan willen voldoen, dan worden ze vastgezet en alsnog ingelijfd in het leger', verklaarde Bastrikin tegenover het Russische persagentschap Interfax. De mannen worden volgens Bastrikin naar de voorste linies gestuurd om loopgraven en verdedigingswerken te maken. 'Daarvoor hebben we sterke mannen nodig.'

Het is bekend dat de Russische politie regelmatig langs gaat in fabrieken waar veel arbeidsmigranten werken. Ze krijgen een oproep om het leger in te gaan of worden meegenomen naar een recruteringsbureau. Arbeidsmigranten zonder Russisch paspoort wordt beloofd dat ze dat paspoort krijgen als ze een contract tekenen met het ministerie van Defensie.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: