donderdag 27 juni 2024

Rogozin wil Oekraïne 'tot de grond toe afbranden'

De door Rusland aangestelde leider van het bezette deel van de provincie Zaporizja vindt dat het 'tijd wordt om Oekraïne tot de grond toe af te branden' zodat 'er niets van over is'. Er kan volgens Dmitri Rogozin geen sprake zijn van een wapenstilstand. Want 'een wapenstilstand, laat staan een vreedzaam einde van de speciale operatie komt neer op een zekere dood voor onze kinderen en kleinkinderen'.

Rogozon is niet de eerste de beste, want hij was algemeen directeur van het ruimtevaartbedrijf Roscomos, vicepremier en de Russische ambassadeur bij de NAVO. 

Rogozin reageerde op drie moties die gisteren werden aangenomen door de parlementaire vergadering van de Raad van Europa. In een van de moties wordt vastgesteld dat Rusland genocide pleegt door de culturele geschiedenis en identiteit van Oekraïne te vernietigen. De motie houdt ook een veroordeling in van de systematische 'Russificatie' van de bevolking in de door Rusland bezette Oekraïense gebieden, waarmee al in 2014 werd begonnen op de Krim en in de oostelijke Donbas. Inmiddels zijn al zo'n 2.000 cultuurhistorische gebouwen en plekken vernield door de Russen.

Bron: The Kyiv Independent, foto: Space.com

Geen opmerkingen: