zaterdag 9 december 2017

Vier soldaten gedood, één soldaat gewond

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren om het leven gekomen bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Ook raakte een soldaat gewond. De rebellen voerden 28 aanvallen uit, de hevigste aanvallen werden door het leger beantwoord. In de provincie Loehansk werd een vijftigtal 120 millimeter mortiergranaten afgevuurd en werd met infanteriewapens geschoten op de soldaten bij het dorp Travneve.

Bij het invallen van de duisternis verlegden de rebellen hun aandacht naar het noorden, de omgeving van de doorlaatpost Zolote die vandaag open is gegaan omdat de eerder vernielde voetgangersbrug in het dorp Stanitsja Loehanska wordt hersteld. Er werd met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers geschoten op de soldaten bij Novo-Oleksandrivka, Katerinivka en Krimske. De versterkte legerposities bij Zolote werden aangevallen met geweervuru en granaatwerpers. Met infanteriewapens werden de soldaten bij Loehanske en Zajtseve aangevallen.

In de provincie Donetsk vielen de rebellen de omgeving van Vodne en de buitenwijken van de stad Avdiivka aan. Bij Kamjanka was een sluipschutter actief. In de nachtelijke uren werden de soldaten bij de kolenmijn Boetivka onder vuur genomen met mortieren, granaatwerpers en geweervuur. Er werden onbemande verkenningsvliegtuigjes gezien bij Vodiane, Avdiivka, Majske, Seversk en Stanitsja Loehanska.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: