woensdag 20 december 2017

'Saakasjvili mag naar Nederland vertrekken'

Micheil Saakasjvili kan naar Nederland als de grond hem in Oekraïne te heet onder de voeten wordt. Volgens het nieuwsagentschap RBC heeft hij daarvoor afgelopen week documenten ontvangen van de Nederlandse ambassade in Kyiv. Saakasjvili zou de ambassade hebben bezocht nadat hij door de rechtbank op vrije voeten was gesteld. Hij is getrouwd met de Nederlandse Sandra Roelofs.

De voormalige Georgische president is stateloos sinds hem afgelopen juli het Oekraïense staatsburgerschap werd afgenomen. ''Hij wil nu eerst de afloop van de juridische procedure afwachten die hij heeft aangespannen om zijn Oekraïense nationaliteit terug te krijgen'', citeert RBC een bron uit de regeringscoalitie van Blok-Porosjenko en het Volksfront.

Bron: Unian

2 opmerkingen:

Adam de jong zei

Moet hij eerst Nederlands leren.
Net als mijn vrouw dat moet.
En ook voldoen aan alle voorwaarden. Een crimineel mag Nederland niet in.!!!@

Unknown zei

Hij kan beter aan Georgië uitgeleverd worden!Hij heeft daar nog een gevangenisstraf tegoed wegens machtsmisbruik.Overigens had Porosjenko zijn Oekraïense pas niet mogen afnemen:internationale regels verbieden iemand statenloos te maken.Het zou beter zijn als een dubbel paspoort werd verboden.
Voor autochtone Nederlanders geldt dat al wél!Die verliezen hun Nederlanderschap als ze een ander paspoort aanschaffen."Eigen volk laatst"moet Lubbers ooit gedacht hebben toen hij deze -krankzinnige- regel instelde.Overigens heeft onze Koninklijke familie sinds begin 18e eeuw TWEE nationaliteiten:de Nederlandse én de Engelse(of méér?)