zaterdag 30 december 2017

'FSB druk met recruteren Oekraïners in Rusland'

Vasil Hritsak, directeur SBOe.
Vrijwel alle Oekraïners die in Rusland werken worden gepolst of ze voor de Russische staatsveiligheidsdienst FSB willen werken. Algemeen directeur Vasil Hritsak van de Oekraïense veiligheidsdienst SBOe zegt in een interview met het persagentschap Interfax dat van negen op de tien Oekraïners die in Rusland aan de slag gaan wordt bekeken of ze nuttig kunnen zijn voor de FSB.

''Het gaat om grote aantallen en ik weet wel zeker dat we van lang niet iedereen te weten komen wie er allemaal voor deze dienst werken'', aldus Hritsak. Hij vindt het nooodzakelijk dat de 74 Oekraïense gevangenen die deze week door de pro-Russische separatisten zijn vrijgelaten worden ondervraagd om er achter te komen of ze door de FSB zijn gerecruteerd.

''We willen natuurlijk ook te weten komen onder welke omstandigheden iemand gevangen heeft gezeten. Als het om een soldaat gaat die buiten bewustzijn was toen hij gevangen werd genomen, dan is duidelijk dat hij niet is overgelopen. Maar van al die andere soldaten willen we precies weten hoe en waar ze gevangen zijn genomen.''

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: