maandag 18 december 2017

Saakasjvili gaf brief aan Porosjenko persoonlijk af

Micheil Saakasjvili heeft in een interview met tv-zender ZIK bevestigd dat hij een brief heeft gestuurd aan president Petro Porosjenko, met het verzoek om te gaan praten over oplossingen voor het conflict tussen beiden. Saakasjvili zou - ''Als een winnaar, niet als een verliezer'' - de brief persoonlijk hebben afgegeven bij de presidentiële administratie, waar hij te horen kreeg dat Porosjenko hem enkele dagen later wel wilde spreken.

Saakasjvili zou dat naar eigen zeggen hebben geweigerd, want hij wil geen gesprek achter gesloten deuren maar een ontmoeting in het openbaar, waarbij Porosjenko belooft een einde te maken aan de corruptie waaraan hij volgens Saakasjvili zelf ook het nodige heeft verdiend. ''Hij en al die anderen moeten het geld teruggeven dat zij hebben gestolen. En er moet een nieuwe president komen, het land kan daar niet nog eens twee jaar op wachten.''

De leider van de Beweging van de Nieuwe Krachten zegt overigens geen wraakgevoelens te koesteren jegens de president, maar wel tegen Porosjenko die hem naar Oekraïne haalde om de corruptie in de provincie Odesa te bestrijden en hem vervolgens van die post haalde en z'n Oekraïense paspoort weer introk.
Bron: Unian

Geen opmerkingen: