maandag 11 december 2017

Rebellen vallen 35 maal aan, 5 soldaten gewond

Vijf Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De rebellen vielen in totaal 35 maal aan. In de provincie Loehansk gebeurde dat vooral na het invallen van de duisternis.

De versterkte legerposities bij de dorpen Triochizbenka, Krimske, Novotoshkivkske, Travneve en Zajtseve werden herhaaldelijk bestookt met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en lichte infanteriewapens. De soldaten bij de stad Svitlodarsk en de dorpen Lozove, Novo-Oleksandrivka en Loehansk werden aangevallen met granaatwerpers en infanteriewapens.

In de provincie Donetsk belagen de rebellen nog steeds de soldaten die omgeving van de stad Avdiivka verdedigen. 's Avonds werden meer dan dertig 82 millimeter mortiergranaten afgevuurd op de soldaten bij de kolenmijn Boetivka. De legerposities bij het dorp Kamjanka, maar ook die bij Avdiivka en Krasnohorivka werden aangevallen met granaatwerpers en zware machinegeweren. Het dorp Starohnativka nabij de havenstad Marioepol kreeg te maken met geweervuur.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: