woensdag 27 december 2017

Porosjenko politicus van het jaar 2017

President Petro Porosjenko is de politicus van het jaar voor de Oekraïners, die het afschaffen van de visumplicht voor de Europese Unie als de belangrijkste gebeurtenis van 2017 noemen in een peiling van het onderzoeksbureau Ilko Koetsjeriv.

Porosjenko werd door een op de tien ondervraagden genoemd als de meest invloedrijkste politicus, gevolgd door de voormalige Georgische president Micheil Saakasjvili (6,4 procent), Joelia Timosjenko van de Moederlandpartij (5,3 procent), Oleh Liasjko van de Radicale Partij (4,9 procent) en premier Volodimir Hrojsman.

Voor 26,1 procent van de deelnemers aan deze peiling was de afschaffing van de visumplicht de belangrijkste gebeurtenis, terwijl 9,6 procent koos voor al het tumult rond Saakasjvili (9,6 procent), de oorlog in het oosten van het land (9,1 procent) en de pensioenhervorming (6 procent). De belangrijkste internationale gebeurtenis was volgens de Oekraïners het aantreden van Donald Trump als de Amerikaanse president (16,7 procent), gevolgd door de oorlog in Syrië (7,6 procent).

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: