vrijdag 29 december 2017

Russische drone neergeschoten bij Koerdjoemivka

De pro-Russische rebellen gebruiken het kerstbestand om met onbemande vliegtuigjes verkenningsvluchten te maken. De afgelopen dagen zijn al meerdere keren drones gesignaleerd, onder meer boven de heuvelrug Svitlodarska Doeha waar de rebellen geregeld het Oekraïense leger aanvallen. Het leger schoot gisteravond een Russiche drone neer van het type Orlan-10 uit de lucht bij het dorp Koerdjoemivka. Naar het neergestorte vliegtuigje wordt nog gezocht.

De rebellen vielen het leger gisteren zesmaal aan. Bij één van die aanvallen raakte een Oekraïense soldaat gewond. In de provincie Loehansk was het rustig, alle aanvallen hadden plaats in de provincie Donets. In de omgeving van de havenstad Marioepol schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren en infanteriewapens op de soldaten die de dorpen Pavlopil en Talakivka verdedigen.

Ook was er een aanval met geweervuur op de soldaten bij de stad Krasnohorika. In deze omgeving was ook een sluipschutter actief. De rebellen schoten met granaatwerpers en lichte infanteriewapens op de versterkte legerposities bij het dorp Verchniotoretske, terwijl de soldaten bij de kolenmijn Boetivka onder vuur kwamen van zware machinegeweren en geweervuur.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: