woensdag 13 december 2017

Veroorzaakster ongeluk Charkiv bekent schuld

 De 20-jarige Olena Zajtseva heeft tegenover de rechtbank verklaard dat zij de schuld op zich neemt voor het veroorzaken van een aanrijding op 18 oktober in de stad Charkiv, waarbij vijf mensen om het leven kwamen en er zes gewonden waren. De rechtbank moest zich uitspreken over verlenging van Zajtseva's voorarrest. Zij blijft tot half februari in voorlopige hechtenis. Zajtseva zei spijt te hebben en nooit meer achter het stuur te willen zitten.

De jonge vrouw reed met hoge snelheid door rood licht en werd op de kruising aangereden door een andere auto. Ze belandde met de van haar stiefvader geleende auto op het trottoir, waar op dat moment elf mensen liepen. Onder de zwaargewonden was een zwangere vrouw. De politie constateerde dat Olena Zajtseva al meerdere verkeersovertredingen had begaan.

Ook zouden drugssporen in haar bloed zijn aangetroffen. De vrouw verklaarde vandaag dat zij nog nooit drugs heeft gebruikt en dat het mogelijk gaat om pijnstillers die ze regelmatig gebruikt omdat voor de hoofdpijn die ze heeft overgehouden aan een verkeersongeluk in haar kindertijd.

Niet alleen Zajtseva zit nog vast, maar ook de bestuurder van de andere auto. Hem wordt verweten dat hij veel te hard heeft gereden. Zajtseva's vermogende familie heeft er veel energie in gestoken om ook de andere bestuurder schuldig te laten verklaren aan dit ongeluk waarvan de webcambeelden voor veel verontwaardiging hebben gezorgd in het hele land. Advocaten van de familie zouden geprobeerd hebben om de familieleden van de dodelijke slachtoffers en de gewonden door een schadeloosstelling af te laten zien van een aanklacht tegen Zajtseva.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: