donderdag 14 december 2017

Buitenlands kenteken, bitcoins en 'wat is er met VKontakte' populairste zoekopdrachtem

De Oekraïners hebben volgens Google in het bijna voorbije jaar op internet vooral gezocht naar informatie over het kopen van een auto met een buitenlands kenteken, de bitcoin en naar manieren om de door de regering afgedwongen blokkade van de sociale netwerksite VKontakte omzeild kan worden.

Op de televisie was de Russische serie Fizroek het populairst. Fizroek is een tv-serie over een voormalige crimineel die nu als sportleraar op een school werkt. Het op éen na populairste televisieprogramma was het Oekraïense Cholostjak, verrassend genoeg gevolgd door een echt nieuwsonderwerp: het Nationaal Agentschap voor Corruptiepreventie. Het Eurovisie Songfestival in mei in Kyiv kwam pas op de zevende plaats.

Google meldt dat veel Oekraïners zich afvragen waarom ze niet meer bij hun account op VKontakte kunnen komen, waarom de gasprijs zo fors is gestegen en waarom de Russische tv-presentator Malachov niet meer bij Kanal 1 te zien is. Bij de 'hoe-vragen' ging het er vooral om hoe de blokkade van de Russische sociale netwerken omzeild kan worden, hoe video's van YouTube gedownload kunnen worden, hoe boekweit gekookt moet worden en over manieren om af te vallen.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: