donderdag 7 december 2017

Rebellen vallen 27 maal aan, geen gewonden

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 27 maal aangevallen. Daarbij vielen geen slachtoffers onder de Oekraïense soldaten. In de provincie Loehansk werd overdag alleen een aanval gemeld met 120 millimeter mortieren bij het dorp Novoloehanske, maar in de avond werd herhaaldelijk geschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur op de versterkte legerposities bij het dorp Loehanske.

De soldaten bij de dorpen Travneve en Novo-Oleksandrivka werden onder vuur genomen met granaatwerpers, die bij de dorpen Lobatsjeve en Stanitsja Loehanska met lichte infanteriewapens.

In de provincie Donetsk waren de rebellen vooral actief in de omgeving van Marioepol. Daar openden ze herhaaldelijk het vuur met mortieren en lichte infanteriewapens bij de dorpen Vodiane en Starohnativka. De soldaten in het dorp Sjirokine werden aangevallen met een tank. De soldaten bij het dorp Hnoetove werden aangevallen met granaatwerpers en geweervuur. In de avonduren werden de soldaten aan de rand van de stad Avdiivka herhaaldelijk aangevallen met infanteriewapens en mortieren.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: