zondag 17 december 2017

'Russische leger maakte nepvideo's aan frontlijn'

Het Eerste Russische Legerkorps heeft volgens het Oekraïense ministerie van Defensie afgelopen week nepvideo's gemaakt langs de frontlijn in de Donbas om aan te tonen dat het Oekraïense leger de afspraken van de Minsk-akkoorden schendt. Legerwoordvoerder Oleksandr Motoezjanik zegt ook dat woensdag en donderdag door soldaten van het Eerste Legerkorps nieuwe mijnenvelden hebben aangelegd zonder die in kaart te brengen. Het zou gaan om MON-100's en KPOM-achtige clustermijnen.

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren elfmaal aangevallen. Vier Oekraïense soldaten raakten gewond. In de provincie Loehansk schoten de rebellen met mortieren en infanteriewapens op de versterkte legerposities bij de dorpen Trojtske en Krimske. 's Middags werd de rand van het dorp Travneve met geweervuur beschoten, waardoor de reparatie van de stroomvoorziening noodgedwongen moest worden stilgelegd.

In de provincie Donetsk waren de rebellen vooral actief nabij de Zee van Azov. Ze schoten met 82 en 120 millimeter mortieren op de soalten bij de dorpen Hnoetove en Pavlopil. De soldaten in het dorp Vodiane werden aangevallen met pantserwagens. Met lichte infanteriewapens werden de soldaten aan de rand van de stad Avdiivka meerdere keren aangevallen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: