zondag 1 september 2013

Svoboda: voorstel nationaal referendum 'hypocriet'

Het voorstel van president Viktor Janoekovitsj om een nationaal referendum te houden over de keus tussen de Europese Unie en de douane-unie heeft niets te maken met wat de Oekraïense bevolking er van vindt, maar het is puur eigenbelang. Aldus het parlementslid Oleh Pankevitsj van de nationalistische partij Svoboda. De vice-voorzitter van de parlementscommissie voor de Europese integratie noemt het voorstel ''hypocriet''.

"Het moet maar voor eens en altijd duidelijk zijn: de Partij van de Regio's en de Europese integratie van ons land zijn onverenigbaar'', aldus Pankevitsj. Hij zei niet te verwachten dat de parlementaire meerderheid van de Partij van de Regio's en de communisten voor de nieuwe, door de EU gewenste wetten stemmen ''die hun macht beperken, de corruptie en het inpikken van staatseigendommen tegen gaan''.

Het parlementslid van Svoboda gaat er daarentegen van uit dat de drie oppositiepartijen zonder meer voor de wetsvoorstellen stemmen ''die Oekraïne dichterbij Europa brengen en die dienstbaar zijn aan het belang van onze bevolking''. Voor compromissen die afbreuk doen aan de bedoelingen van de Europese wetgeving zei Pankevitsj niets te voelen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: