woensdag 18 september 2013

Damen en SMG willen marineschepen bouwen

Damen Shipyards overweegt samen met de Smart Maritime Group (SMG) marineschepen te gaan bouwen in Oekraïne. Voorzitter Pavlo Konstantinov van de raad van bestuur van SMG maakte dat woensdag bekend. Afgelopen week werd daarover gesproken tijdens het bezoek van premier Mikola Azarov aan Nederland. Directieleden van SMG overlegden met de leiding van de Nederlandse scheepsbouwer en daarbij was ook Azarov aanwezig.

Damen en SMG, onderdeel van de holding Smart, werken al enige tijd samen. De scheepswerf Chornomorski van SMG bouwde al een reeks casco's voor Damen. Volgens Konstantinov werd met premier Azarov de levering van marineschepen aan Oekraïne besproken. ''Damen wil ons helpen bij het aantrekken van leningen bij Europese banken.'' De topman van SMG kon niet zeggen op welke termijn met de bouw van marineschepen in Oekraïne wordt begonnen.''

Damen Shipyards werkt internationaal en heeft een jaaromzet van 741 miljoen euro. Het bedrijf beschikt over vijftig scheepswerven in onder meer Polen, Zweden, Frankrijk, Zuid-Afrika, Cuba, Brazilië, Qatar, China en Indonesië.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: