woensdag 25 september 2013

Janoekovitsj: 'Rusland schaadt alleen zichzelf'

Rusland bewijst zichzelf een slechte dienst door via het aardgas en negatieve uitlatingen in de media druk uit te oefenen op Oekraïne. Dat zegt president Viktor Janoekovitsj in een interview met het nieuwsagentschap Bloomberg. "Rusland laat zich van z'n slechte kant zien'', aldus de Oekraïense president die momenteel in de Verenigde Staten verblijft.

Janoekovitsj benadrukte maar weer eens dat zijn regering vast van plan is om in november het associatieverdrag te sluiten met de Europese Unie, wat Rusland ook probeert. ''We zoeken nog naar een manier om ook met de Russische douane-unie samen te werken.''

Hij voegde er aan te dat het niet helpt als Rusland en diens bondgenoten de Europese koers van Oekraïne proberen te dwarsbomen met een handelsoorlog. "Dat is een zinloze actie.'' Janoekovitsj vindt de Russische opstelling ook voorbarig. "De douane-unie gaat ook profiteren van onze nieuwe relatie met de EU. Oekraïne vormt een brug tussen Rusland en de EU en het is voor ons allemaal van belang dat die verbinding sterk en betrouwbaar is."

Ondanks alle rumoer zei Janoekovitsj te verwachten dat het binnenkort tot een gesprek met Rusland komt over wat de Europese Unie beide landen te bieden heeft.

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: