woensdag 4 september 2013

Jatsenjoek hoopt dat G20 Rusland aanpakt

Fractievoorzitter Arseni Jatsenjoek van de Moederlandpartij hoopt dat het alsnog lukt om de recente wrijvingen tussen Oekraïne en Rusland aan de orde te stellen op de G20-conferentie die donderdag en vrijdag in St. Petersburg wordt gehouden. Jatsenjoek is er van overtuigd dat Rusland Oekraïne zelfbeschikkingsrecht uit eigenbelang terzijde wil schuiven.

"Hier is geen sprake van een handelsoorlog, maar van Russische inmenging in onze zaken. Wij maken zelf wel uit in welke richting we willen gaan en met wie we dat gaan doen'', merkte Jatsenjoek dinsdag op in het parlement. Hij voegde er aan toe dat Rusland zich niet gedraagt als een partner waarmee Oekraïne kan samenwerken.

Terwijl er vorige week vanuit het Europese Parlement op werd aangedrongen dat de Russische pogingen om Oekraïne van de EU weg te houden op agenda van de G20-conferentie te plaatsen, werd in het weekeinde duidelijk dat dit waarschijnlijk toch niet gebeurt. "Oekraïne maakt geen deel uit van de G20'', viel toen in Brussel te beluisteren.
Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: