woensdag 18 september 2013

FIFA onderzoekt duel Oekraïne-San Marino

De FIFA onderzoekt beschuldigingen van discriminatie en onvoldoende bescherming voor spelers en arbitrage tijdens de voetbalinterland tussen Oekraïne en San Marino op zaterdag 7 september in Lviv. De wedstrijd werd met 9-0 gewonnen door de thuisploeg.

Een woordvoerder van de wereldvoetbalbond wilde alleen vertellen dat het onderzoek zich richt op de artikelen 58 en 65 van het FIFA-reglement en weigerde verdere details prijs te geven. ''Niet zolang het onderzoek nog loopt'', aldus voorlichter Giovanni Marti van de FIFA.

Volgens het reglement van de FIFA kan voor aantasting 'van de waardigheid van een persoon of groep door onbehoorlijk, discriminerend of denigrerende woorden of gebaren die betrekking hebben op ras, huidskleur, taal, religie of herkomst' een schorsing van tenminste vijf wedstrijden worden opgelegd. Daar kan een stadionverbod en een boete van minimaal 16.000 euro worden opgelegd.

Betreft het een official, dan bedraagt de boete minimaal 24.000 euro. Voor het team kan het bij een ernstige overtreding van de reglementen gaan om het opleggen van een wedstrijd zonder publiek, puntenverlies of zelfs terugtrekking uit de competitie. Ook de voetbalbond kan nog een fikse boete krijgen van de FIFA.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: