maandag 30 september 2013

Klitsjko roept hulp van Litouwse president in

Partijleider Vitali Klitsjko van oppositiepartij Oedar vreest dat het associatieverdrag met de Europese Unie van tafel gaat als oud-premier Joelia Timosjenko niet wordt vrijgelaten. ''Onze regering toont geen enkele bereidheid om aan alle voorwaarden voor het verdrag te voldoen. Als president Janoekovitsj werkelijk naar aansluiting bij Europa zou streven, zoals hij beweert, dan zou hij Timosjenko wel vrijlaten'', heeft Klitsjko de Litouwse president Dalia Gribauskaite laten weten.

Klitsjko is in de Litouwse hoofdstad voor ontmoetingen met Gribauskaite, parlementsvoorzitter Vidas Gedvilas en een aantal parlementsleden. Hij deed maandag een beroep op de Litouwse president dat die haar invloed aanwendt bij de EU, aangezien het associatieverdrag in zijn ogen zorgt voor eerlijke presidentsverkiezingen in 2015 in Oekraïne.

''Als oppositie doen we er momenteel alles aan om Oekraïne te laten voldoen aan de voorwaarden die de EU stelt'', aldus Klitsjko. Hij voegde er aan toe dat een andere politieke wind na 2015 noodzakelijk is om daadwerkelijk een Europese koers te kunnen varen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: