zondag 15 september 2013

Slechts 38 procent Oekraïners is tevreden

Nog niet de helft van de Oekraïners is tevreden met zijn of haar leven. Uit een opiniepeiling van de Research & Branding Group blijkt dat 38 procent Oekraïne een fijn land vindt om in te leven, terwijl 31 procent het liefst vertrekt. Een even grote groep zwalkt daar tussenin.

Het blijkt daarbij dat er meer tevreden Oekraïners in het westen van het land wonen (42 procent) dan in het oosten (34 procent). In het midden en zuiden gaat het om respectievelijk 39 en 37 procent tevredenheid. Ontevreden Oekraïners zijn vooral te vinden in het oosten en zuiden met 37 en 38 procent. Eén op de vier Oekraïners in het westen en midden van het land blijkt volgens het onderzoek ontevreden te zijn, respectievelijk 25 en 27 procent).

Vooral de ouderen zijn blij om in Oekraïne te wonen. Zij maken 43 procent uit van het totaal, terwijl andere leeftijdsgroepen tussen de 34 en 37 procent zitten. Eén op de vier ouderen voelt zich echter ongelukkig.

Het afgelopen week gepresenteerde World Happiness Report vermeldt dat Oekraïne op de 87e plaats komt op de index van de meest tevreden inwoners. Nederland staat overigens 3e op deze lijst.

Bronnen: Ukrinform, World Hapiness Report

Geen opmerkingen: