dinsdag 24 september 2013

Regio's stuurt aan op oplossing voor Timosjenko

Parlementslid Inna Bohoslovska van de Partij van de Regio's ziet de oplossing van de kwestie-Timosjenko in het op een aantal punten aanpassen van de Strafwet. Bohoslovska zei dit in het programma 'Vrijheid van meningsuiting' dat door tv-zender ICTV wordt uitgezonden.

"Onze wetgeving voorziet nu niet in het geven van toestemming voor het ondergaan van een medische behandeling voor iemand die tot een gevangenisstraf is veroordeeld", aldus Bohoslovska, die er aan toevoegde dat ook een verdrag met het ontvangende noodzakelijk is. Ze zei te verwachten dat dit alles nog wel voor half oktober te regelen valt.

Voorwaarde is volgens het parlementslid van de regerende Partij van de Regio's wel dat het associatieverdrag met de Europese Unie doorgang vindt. ''Anders kan Joelia Timosjenko deze voorkeursbehandeling wel vergeten.'' Blij is ze zeker niet met de gang van zaken, waarbij ''voor één vrouw het belang van 46 miljoen Oekraïners in de waagschaal wordt gelegd.''

In een reactie op de woorden van Bohoslovska zegt politicoloog Oleskei Haran dat zij een duidelijk signaal heeft aangegeven dat de regering bereid is om oud-premier Joelia Timosjenko vrij te laten. ''Deze uitlatingen zou ze niet kunnen doen zonder toestemming van bovenaf'', meent hij.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: