donderdag 27 oktober 2022

Zelenski verwacht zware strijd om de stad Cherson

De Russen zijn volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski zeker niet van plan om uit de stad Cherson te vertrekken, al hebben ze dat wel doen voorkomen. 'Ze willen dat we onze troepen elders weghalen en de slag om Cherson aan te gaan. Het is misleiding', zegt Zelenski in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera. 

De bezetter zegt dat 70.000 inwoners van de stad inmiddels zijn vertrokken, maar ook dat bestrijdt de president. 'Ik kan niet te veel hierover zeggen, maar het zijn er veel minder. Ze hebben ook hun best getrainde soldaten in de stad achter gelaten.' Zelenski voegt daar aan toe dat de Russen weten dat ze niet meer de kans krijgen om te ontsnappen als het Oekraïense leger de stad omsingelt.

Op de vraag of Oekraïne in staat is om Cherson te bevrijden, antwoordt Zelenski bevestigend. 'Natuurlijk zijn we dat. Al zal het wel de nodige mensenlevens kosten. Het is de prijs die we moeten betalen, al sturen wij onze mensen niet zomaar hun dood tegemoet. De Russen doen daar niet moeilijk over, het maakt ze niet uit hoeveel mensen sterven. 

Bron: Ukrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: