zaterdag 22 oktober 2022

Rusland blijft energievoorzieningen aanvallen

Rusland heeft vanmorgen opnieuw op grote schaal aanvallen uitgevoerd op energievoorzieningen in Oekraïne. Uit onder meer de provincies Odesa, Kirovohrad, Loetsk, Rivne en Chmelnitsi worden vernielingen gemeld. De Oekraïense luchtafweer wist twaalf raketten onschadelijk te maken. Meldingen daarvan komen uit het westen, midden en zuiden van het land. Ook boven de hoofdstad Kyiv zou een raket zijn neergeschoten.

Het energiebedrijf Ukrenergo zegt dat de vandaag door Russische raketaanvallen aangerichte schade weleens grotere kan zijn dan de massale aanvallen op maandag 10 en dinsdag 11 oktober. De elektriciteitsvoorziening is noodgedwongen tijdelijk onderbroken in de provincies Kyiv (inclusief de hoofdstad), Tsjernihiv, Tsjerkasi, Zjitomir, Soemi, Charkiv, Poltava, Dnipropetrovsk, Zaporizja en Kirovohrad. 

Volgens premier Denis Sjmihal zijn sinds vorige week maandag tot en met afgelopen donderdag 400 energievoorzieningen in zestien provincies beschadigd bij Russische aanvallen met raketten en drones

Inmiddels is het luchtalarm in heel Oekraïne opnieuw afgegaan.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: