donderdag 20 oktober 2022

'Russen willen troepen weghalen uit Cherson'

Volgens de Britse militaire inlichtingendiensten overwegen de Russen om hun troepen weg te halen van de westoever van de rivier Dnjepr in de provincie Cherson. Sergej Soerovikin, de bevelhebber van het Russische leger in Oekraïne gaf dinsdag in een interview te kennen dat het Oekraïense leger steeds verder oprukt richting de door de Russen bezette stad Cherson. 

Het Britse ministerie van Defensie trekt daar in haar dagelijkse update over de situatie in Oekraïne de conclusie uit dat een evacuatie van de Russische troepen ophanden is. Het is al langer bekend dat tussen de 20.000 en 25.000 Russische soldaten omsingeld zijn door Oekraïense troepen, terwijl sinds het afgelopen weekeinde een nieuw offensief gaande is richting de stad Cherson. De Britten voorzien hier een 'flinke uitdaging' voor de Russische troepen om weg te komen van de westoever.

De Russische bezetter is bezig om tussen de 50.000 en 60.000 inwoners van plaatsen bij de provinciehoofdstad te verplaatsen naar de oostelijke oever van de Dnjepr. die bij Cherson een kilometer breed is.  Ook de door de Russen aangestelde gouverneur heeft aangegeven dat hij en zijn maten de benen gaan nemen. Dat kan alleen via een pontonbrug bij de stad Cherson of met veerboten, aangezien de bruggen over de Dnjepr door het Oekraïense leger onbruikbaar zijn gemaakt. 

Bron: The Kyiv Independent

Geen opmerkingen: