zondag 23 oktober 2022

Wagner-linie moet Oekraïense leger stoppen

Het Russische huurlingenbedrijf Wagner Group legt een verdedigingslinie aan in het bezette deel van de provincie Loehansk. Deze 'Wagner-linie' met betonnen tankversperringen en versterkte loopgraven loopt ten zuidoosten van Kreminna en gaat deels gelijk op met de frontlijn zoals die in 2015 liep tussen enerzijds de door Rusland aangestuurde rebellen en het Oekraïense regeringsgebied. 

Het Britse ministerie van Defensie noemt het in de dagelijkse update over de situatie in Oekraïne de Wagner-linie, naar het voorbeeld van de Siegfried-linie zoals die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers werd aangelegd. 'Het project lijkt bedoeld om ruim achter de huidige frontlijn een nieuwe defensielijn te maken waarmee een snelle opmars van het Oekraïense leger voorkomen kan worden', aldus het rapport.

De nieuwe verdedigingslinie lijkt zo'n 150 kilometer lang te worden, maar blijkt ook geen onoverkomelijk obstakel voor de Oekraïense troepen. Net zo min als de Siegfried-linie ooit niet te nemen was voor de geallieerde troepen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: