zondag 30 oktober 2022

'Wens om te onderhandelen is slechts rookgordijn'

Het enige realistische voorstel om te onderhandelen met Rusland is het per direct beëindigen van de oorlog tegen Oekraïne en de terugtrekking van de Russische troepen naar de grenzen zoals die in 1991 werden vastgesteld. Woordvoerder Oleh Nikolenko van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken is er duidelijk over dat hij niet gelooft dat Rusland écht wil praten: 'Wie wil onderhandelen vernietigt niet het energiesysteem van het buurland zodat de bevolking straks gaat bevriezen. Die slacht niet op grote schaal burgers af, beschiet geen woonwijken, die roept geen mobilisatie af van nog eens 300.000 militairen, die blokkeert geen graantransporten en komt niet met ultimatums.'

Nikolenko meent dat het aanbod van de Russische minister Sergej Lavrov om te gaan onderhandelen 'op gelijkwaardige basis' slechts is bedoeld om tijd te winnen nu het Russische leger grote verliezen lijdt. Zolang Rusland oorlogsmisdrijven blijft begaan in Oekraïne kan de oorlog alleen met wapens worden beslecht en niet met diplomatie.

'We zijn dankbaar voor de internationale steun die wij ontvangen bij het gevecht om ons bestaansrecht. Alleen onze eensgezindheid kan Rusland op andere gedachten brengen. Dit land vormt een bedreiging voor ons aller vrede en veiligheid, niet alleen in Europa maar in de hele wereld', aldus Nikolenko.

Bron: Ukrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: