zaterdag 29 oktober 2022

Zeker twee Russische marineschepen beschadigd

Minstens twee schepen van de Russische Zwarte Zee-vloot zijn beschadigd geraakt in de haven van Sebastopol, gelegen op de Krim. De mijnenjager en een ander schip zijn volgens het Kremlin vanmorgen vroeg getroffen door een Oekraïense drone-aanval, maar Kyiv ontkent elke betrokkenheid. Oekraïne spreekt overigens van schade aan vier Russische schepen.

In de eerste berichten over het incident zei Rusland alleen dat 'er in de stad niets is geraakt'. Maar in de loop van de dag werd bekendgemaakt dat marineschepen in de haven toch schade hebben opgelopen. Er wordt door het Russische ministerie van Defensie alleen gesproken van lichte averij. Volgens Moskou werd de aanval uitgevoerd door zeven zeedrones en negen luchtdrones. Alle vliegende drones zijn volgens Rusland neergehaald.

Een Oekraïense functionaris ontkent dat er sprake zou zijn van een drone-aanval. Volgens hem zijn Russische militairen zelf verantwoordelijk voor de ontploffingen. De strijdkrachten zouden 'achteloos' zijn omgegaan met explosieven. Op sociale media worden foto's gedeeld van zwarte rookpluimen in de haven van Sebastopol.

Bron: NOS.nl

Geen opmerkingen: