zondag 16 oktober 2022

Mediastilte, mogelijk groot offensief in Cherson

De Russische bevoorrading over land is problematisch.
Er is slechts één spoorlijn beschikbaar.
Het Oekraïense ministerie van Defensie heeft vanmorgen verzocht om mediastilte over de ontwikkelingen in de zuidelijke provincie Cherson. Gisteren werd al bekend dat daar hevig werd gevochten, zonder dat veel bijzonderheden naar buiten kwamen. Het dringende verzoek om mediastilte over wat zich precies afspeelt op de eerder al deels veroverde westelijke over van de rivier Dnjepr betreft niet alleen de nieuwsmedia, maar ook de sociale media. Een dergelijk verzoek betekent doorgaans dat een groot offensief is ingezet door het Oekraïense leger. 

Natalja Hoemenjoek, woordvoerster van het leger in het zuiden van het land, gaf vanmiddag wel wat algemeenheden prijs. 'De situatie aan het front is erg gespannen. De vijand probeert alle beschikbare eenheden samen te brengen om terreinverlies te voorkomen', aldus Hoemenjoek die aanstipte dat veel Russische soldaten eerder aan overleven denken dan aan vechten. 

'Het Russische leger is ook in de problemen gekomen door het verlies van de Krimbrug. Bijna driekwart van hun materieel en bevoorrading kwam binnen over die brug. En nu hebben we ook het weer mee. Veerboten varen niet meer uit vanwege de harde wind. Zodoende hebben ze nu te maken met flinke tekorten aan militair materieel en munitie', aldus Hoemenjoek. 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: