zaterdag 15 oktober 2022

Zelenski: 'Russen hebben alle hoop al verloren'

President Volodimir Zelenski is ervan overtuigd dat Russen de hoop op een goede afloop inmiddels hebben verloren. 'Kijk hoe bezorgd de vijand is. Luister maar naar de kritiek van de Russen op hun leider en de reactie die ze terug krijgen van hun leider. Rusland voelt zich al verloren', zegt de president in zijn dagelijkse videoboodschap.

'Ja, ze gooien nog steeds mensen in de strijd. Ze hebben wapens, raketten en Shahed drones die ze tegen Oekraïne gebruiken. Ze kunnen nog steeds onze steden en alle Europeanen terroriseren, de wereld afpersen. Maar ze maken geen kans, omdat Oekraïne steeds verder oprukt.'

De Russische president Vladimir Poetin zei gistermiddag tijdens een persconferentie in Astana dat de gedeeltelijke mobilisatie over twee weken over is. Er zijn volgens de president voldoende mannen opgeroepen om tegen Oekraïne te vechten, maar tegelijkertijd worden nog steeds mannen op straat aangehouden door de politie die ze een mobilisatieoproep overhandigt. Tienduizenden jonge Russen hebben het land inmiddels verlaten uit angst om ook te moeten vechten. Inmiddels zijn er al volop berichten over gesneuvelde en gewonde soldaten die niet of nauwelijks getraind meteen door moeten naar het front.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: