donderdag 20 oktober 2022

'Russen halen beste militairen weg uit Cherson'

Brigadegeneraal Oleksi Hromov.
De generale staf van het Oekraïense leger gaat ervan uit dat de Russen hun beste mensen weghalen van de westoever van de Dnjepr in de provincie Cherson en dat dienstplichtige soldaten zo lang mogelijk verzet moeten bieden tegen de oprukkende Oekraïense troepen. Deze soldaten zouden dan ook de aftocht moeten dekken van de beter getrainde militairen die naar de overkant van de rivier vertrekken. 

Brigadegeneraal Oleksi Hromov zei vanmiddag op een persconferentie te verwachten dat de dienstplichtige soldaten niet lang stand kunnen houden tegen de veel meer gemotiveerde Oekraïense troepen. De bevrijding van de sinds maart bezette stad Cherson lijkt dan ook op handen te zijn. 

Intussen doen op sociale media al veel geruchten de ronde dat de Russische militairen al begonnen zijn met hun uittocht uit Cherson, wat zoals inmiddels helaas gebruikelijk gepaard gaat met de nodige plunderingen. Gisteren maakte de Russische bezetter al bekend 50.000 tot 60.000 burgers te willen 'evacueren' naar de overkant van de Dnjepr. Het lijkt er op dat burgers een schild gaan vormen voor de vertrekkende Russische militairen. Er wordt geschat dat zich nog tussen de 120.000 en 140.000 inwoners zijn in de stad Cherson.

Bron: Ukrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: