donderdag 20 oktober 2022

Stroomonderbrekingen vandaag in heel Oekraïne

In heel Oekraïne zijn vandaag stroomonderbrekingen gepland die tot 22.00 uur gaan duren. Dit is het gevolg van de voortdurende Russische aanvallen op elektriciteitscentrales en transformatorstations. De regionale energiebedrijven bepalen wanneer en hoe lang de stroomonderbrekingen duren, maar het mag maximaal vier uur zijn. 

Gisteravond werden de Oekraïners in het hele land opgeroepen om hun smartphones en powerbanks tijdig opgeladen te hebben en ook voldoende water, zaklampen en batterijen bij de hand te hebben. Ze worden ook verzocht om tussen 17.00 en 22.00 uur geen apparaten met een groot stroomverbruik te gebruiken. Er zal de komende tijd ook minder straatverlichting in de steden zijn. In de hoofdstad Kyiv worden 21 van de 38 trolleybussen vervangen door bussen die op diesel rijden.

Kirilo Timosjenko, plaatsvervangend stafchef van president Volodimir Zelenski, waarschuwde dat geplande stroomonderbrekingen vaker zullen voorkomen in de nabije toekomst. Door de Russische aanvallen met raketten en steeds vaker met drones is 30 procent van de energiecentrales in Oekraïne vernield, zoals Zelenski eergisteren al meldde. Afgelopen nacht werd een elektriciteitscentrale in Krivi Rih.

Bron: Ukrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: