donderdag 27 oktober 2022

Deportatie Oekraïense kinderen hondsbrutaal

De Russische autoriteiten verhullen niet dat zij 
Oekraïense kinderen deporteren onder het mom van adoptie en vakantie, aldus het Institute for the Study of War (ISW). Zo meldden 
Russische nieuwsmedia gisteren dat kinderombudsman Maria Lvova-Belova een Oekraïens kind heeft geadopteerd dat eerder vanuit de stad Marioepol naar Rusland was gedeporteerd, terwijl haar kantoor werkt een het 'rehabiliteren' van kinderen uit gebieden waar gevochten wordt. 

De afgedwongen adoptie van Oekraïense kinderen door Russische gezinnen kan mogelijk gezien worden als een schending van het Verdrag inzake de voorkoming en bestraffing van genocide (het Genocide-verdrag van de VN uit 1951).

Rusland gaat volgens het ISW ook door met het deporteren van Oekraïense kinderen naar Rusland en door Rusland bezet gebied onder het mom van een vakantie. Vladimir Rogov, door de Russen aangesteld in de Oekraïense provincie Zaporizja, zei gisteren dat dit jaar al zeker 500 kinderen uit de stad Enerhodar zonder hun ouders 'op vakantie' zijn gegaan in Jevpatoria, op de Krim en in Anapa en Krasnodar Kraj. Rogov gaat er prat op dat de kinderen 'nieuwe kennis' hebben opgedaan door een 'educatief programma'. 

De door Russische gouverneur van Sevastopol Michail Razvozhajev heeft zich in soortgelijke bewoordingen uitgelaten. Hij zegt dat kinderen uit de stad Cherson en Enerhodar 'op excursie' zijn in Sevastopol. De beweringen van Rogov en Razvozhajev bevestigen de eerdere conclusies van het ISW dat de Russische autoriteiten met de bewoordingen 'op vakantie' en 'op excursie' de deportatie van Oekraïense kinderen proberen te vergoelijken. 

Bron: ISW

Geen opmerkingen: