zondag 4 februari 2018

Saakasjvili met 'minstens 10.000 betogers' straat op

Er zijn veel mensen op de been voor een anti-regeringsprotest in Kyiv, waartoe Micheil Saakasjvili heeft opgeroepen. Diverse media maken melding van duizenden deelnemers, BBC-verslaggever Jonah Fisher heeft het op Twitter zelfs over 'de grootste demonstratie tot nu toe met minstens 10.000 deelnemers'. De politie heeft het daarentegen over enkele honderden. Er zijn 2.000 politiemensen op de been.

Voordat de betogers aan een tocht door het centrum van de hoofdstad begonnen, werden ze door de organiserende Beweging van de Nieuwe Krachten van Saakasjvili ingelicht over het verloop en er werd flink uitgehaald naar president Petro Porosjenko. Die moet weg en er moeten snel vervroegde verkiezingen komen, is de inzet. De betogers worden door de politiek geweerd van het Onafhankelijkheidsplein.

Er zijn vandaag nog twee demonstraties in de hoofdstad: eigenaren van auto's met een Europees kenteken willen minder strenge regels en tegenstanders van de Natsionalni Droezhini (Nationale Militie), een burgerwacht van het extreem-rechtse Nationaal Korps.


Bronnen: 112.ua, Twitter

Geen opmerkingen: